Idag till frukost så använde jag juicecentrifugen för att göra lite havtornsjuice. Havtorn är mycket syrligt så jag hade även i äpple och apelsin, och det blev såååå gott!!! Jag har läst på lite om havtorn, och på sund.nu kan man läsa detta om havtornen: Det som är unikt med havtorn är att de innehåller omegafetter. Havtorn är troligen det enda bäret som innehåller fettsyrorna omega 3, 6, 7 och 9. Havtornbär är tillsammans med macadamianötter ensamma om att innehålla omega 7 i naturlig form. Omega 7 är viktig för en väl fungerande kropp och särskilt för cellmembran och tarmar. Utöver de nyttiga fettsyrorna innehåller havtorn mängder med antioxidanter och vitaminer som A, C, E, K och B-vitaminer, även B12 och folsyra. Antioxidanterna består bland annat av karotenoider, flavonoider, fenoler, fytosteroler och polyfenoler. Utöver detta så finns det flera studier om att det är bra för hjärtat och magen också. Tänka sig, att något som är så otroligt gott också är bra för kroppen! Jag fick tipset att frysa hela grenarna från havtornsbusken eftersom bären sitter ganska hårt. Det var hur enkelt som helst att plocka sedan! Ett tips från mig: Rensa bort löven innan du fryser, det blev löv överallt :) Ingredienser till juicen 2 äpplen 2 apelseiner 2 dl upptinade havtornsbär Börja med ett äpple, sedan apelsiner och upptinade hatvornsbär, avsluta med ett äpple. Fick det tipset att göra all juice med äpple först och sist för att de "smörjer" centrifugen och du får mer juice av de andra frukterna. Jag tycker verkligen att bären är goda som de är också, kan lätt sitta och äta bären som syrligt godis :)