Jag är en av dem som tycker att det inte gör någonting att vi äter ungefär samma mat vid våra högtidstillfällen i Sverige, för jag ÄLSKAR sill! Jag vill alltid ha en vanlig inlagd, en senapssill och sedan en ny variant, och i år så känns det inte mer än rätt att Havtornen även får flytta in till min matlagning :) Ingredienser: 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl socker 3 dl vatten 1 purjolök 1 röd lök 2 dl havtornsbär (Jag använde frysta) 4 lagerblad 2 burkar inläggningssill (à 420 g) Gör så här: 1. Koka upp socker, vatten och ättiksprit, låt svalna helt 2. Skölj och skiva purjolöken, skala och skiva rödlöken 3. Skär sillen i centimetertjocka skivor 4. Varva sill, rödlök, purjolök och lagerblad, fyll på med lagen. 5. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering. [caption id="attachment_8754" align="alignnone" width="980"] Havtornen lyser verkligen med sin härliga färg![/caption] [caption id="attachment_8753" align="alignnone" width="980"] Man får ju lite julkänslor när denna flaska kommer fram dock :)[/caption]