Jag blev så sugen på en Snickers, men jag tänkte att det kanske inte är så svårt att göra en själv. Så nyfiken som jag är så testade jag en rätt enkel variant, och det blev ju hur gott som helst! Hemgjord snickers kommer det definitivt att bli fler gånger! Jag använde crunchy jordnötssmör, sådan med jordnötsbitar i. Som kola använde jag dulche de leche. Här kan det variera otroligt mycket på konsistenserna. Vissa är väldigt rinniga, vissa är lite fastare. Ta en fast variant så att det inte kladdar överallt. Hemgjord Snickers, 12 bitar: 12 st smörgåsrån 2 dl jordnötssmör 1 dl dulce de leche 300 g choklad Dekoration: Jordnötter minimarshmallows Gör så här: 1. Bred jordnötssmör på tre stycken smörgåsrån. Försök bred ut så långt du kan mot kanterna. 2. Lägg ett smörgåsrån ovanpå jordnötssmöret, bred på ett lager dulhe de leche. 3. Lägg ett smörgåsrån på dulce de lechen, bred jordnötssmör på det och avsluta med ett smörgåsrån. Nu har du tre lager fyllning och fyra kex. Se bilden nedan. 4. Dela varje rån i fyra delar på tvären. 5. Smält chokladen. Du kan använda vilken choklad som helst. Jag använde mjölkchoklad. Det bästa är att temperera chokladen, jag gjorde en liten fuskvariant: Finhacka all choklad, smält häften över vattenbad eller i mikro. Ta av från värmen och tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält. 6. Doppa snickersbitarna i chokladen. Lägg på ett galler så att de droppar av lite och strö på lite grovhackade jordnötter och lite mini marshmallows. Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? Instagram: @fredriksfika Facebook: Fredriks Fika Ett tips när du ska doppa kexen är att ta en gaffel och böja till den lite så har du ett perfekt doppredskap! Blir du sugen på mer godis hittar du fler recept här: Fredriks Godis Hoppas du blir sugen att testa receptet, jag lovar, du kommer inte att bli besviken!