Hemmagjord Daim är så enkelt och gott! Jag gjorde min hemgjorda daim utan mandel då jag skulle bjuda på den till nötallergiker, men det går bra att tillsätta mandel också. Vill du ha fler tips på gott godis så hittar du alla mina godisrecept här: Fredriks godis Hemmagjord Daim, 30 st 3 dl ljus sirap 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde (Ev 0,5 dl finhackad mandel) 200 mörk choklad Gör så här: 1. Klä en plåt på ca 30x40cm med bakplåtspapper. 2. Blanda sirap, strösocker och vispgrädde i en stor tjockbottnad kastrull eller gryta. Koka upp och låt sjuda till 138-140 grader. Rör om då och då. Har du ingen termometer så kan du göra kulprov. Karamellen är klar när den är djupt bärnstensfärgad. Vill du ha i mandel blandar du i den det sista du gör. 3. Häll upp smeten på plåten. Låt daimen svalna något i 10-15 minuter och skär sedan daimen i rutor innan den stelnat helt. Den går ihop lite igen, men då är den lättare att dela än när den stelnat helt. 4. Hacka den mörka chokladen och smält hälften över vattenbad. När chokladen smält helt ta av bunken från kastrullen och rör i resten av chokladen. Låt stå några minuter och rör sedan ihop. 5. Pensla daimrutorna med chokladen och låt stelna i rumstemperatur. 6. Förvara i en burk på torrt ställe. Här se du färgen från början när det börjar koka fram tills den hade nått 140 grader. Jag använde en pizzaskärare när jag gjorde rutorna, det fungerar också bra med en vanlig kniv. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas du gillar receptet, det blev verkligen supergott!