Idag så har minsann blandat mina smaker från hela världen! Det är Jamaica, Grekland, Indien, Mellanöstern och Sverige på en och samma tallrik :) Det bästa jag vet när jag bjuder på middag är att göra något som smakar mycket, och gärna något som överraskar! Jerk-krydda är en riktig favorit, som jul men ändå inte! Egentligen ska det vara habanero, men jag använde röd chili då det inte fanns på min affär. Habanero är riktigt starkt, så kryddblandningen blev mycket mild istället, men det gjorde bara att smakerna av allt annat framhävdes mer! Vill du ha starkare, använd habanero-chili! Ingredienser Jerk-krydda till 4 kycklingfiléer 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 habanerochili 2 msk farinsocker 1 tsk kryddpeppar 1 tsk timjan 1 tsk torkad salvia 1 tsk svartpeppar 1/2 tsk mald muskot 1/2 tsk mald kanel 2 tsk salt 1/2 dl vitvinsvinäger 3/4 dl limejuice 1/2 dl olivolja Så här gör du Grönsaksbulgur 3 dl bulgur 6 dl 1,5 msk grönsaksfond eller en grönsaksbuljongtärning 1 röd paprika 1 riven morot 1/2 kruka koriander Mangoyoghurt 2 dl grekisk yoghurt 1 dl mango chutney Gör så här: 1. Grovhacka den gula löken. 2. Lägg alla ingredienser till kryddblandningen i en mixer och mixa till en slät sås. 3. Lägg kycklingfiléerna i kryddblandningen och låt dem marinera minst 30 minuter, helst ett par timmar. 4. Sätt ugnen på 200 garder. Stek på kycklingfiléerna i olja så att de får lite färg, och lägg dem sedan i en ugnsfast form och låt dem stå i ugnen tills de är färdiga (72 grader i innertemperatur) 5. Blanda gräddfilen med mango chutneyn 6. Koka upp vattnet till bulgurn med grönsaksfonden. Tillsätt bulgur och morot. Koka tills det är klart och vänd ner riven paprika och låt stå 5 minuter. Avsluta med lite finhackad koriander. Såhär såg det ut när jag mixat ihop kryddblandningen och lagt kycklingfiléerna i marinaden. Det luktar ljuvligt av alla kryddor! Hoppas att ni vågar testa detta, jag lovar, det är toppengott och lite annorlunda!