Jag testade att göra jordgubbscurd idag! Len och härlig smak av jordgubbar, mycket smarrigt! Denna jordgubbscurd är till en sak som jag ska baka, men det får ni se senare i veckan! :) Ingredienser: 5 dl jordgubbar, Ca 250 g 1 krm citronsyra 1 citronsaft 1 dl strösocker 50 gram smör 2 st ägg Gör så här: 1. Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en gryta och sjud dem på svag värme i 5–10 minuter. Mosa bären med baksidan av en slev eller gaffel 2. Passera bären genom en sil och samla upp purén i en skål. Tillsätt citronsaft och citronsyra. 3. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull, tillsätt bärpurén och smör i små tärningar. Låt sakta sjuda upp under omrörning och låt sjuda tills den tjocknat. Den ska fastna på en sked (Se bild :) 4. Häll curden i varma, små burkar. [caption id="attachment_5921" align="alignnone" width="980"] Jordgubbar är ju verkligen vackra! Ljuvligt söta men lite syra för att bara ge den där gudomliga smaken![/caption] [caption id="attachment_5922" align="alignnone" width="980"] Låt bären koka upp långsamt, så går det lätt att mosa sedan![/caption] [caption id="attachment_5924" align="alignnone" width="980"] När curden är klar så fastnar den på baksidan av en träslev enkelt![/caption]