Idag gjorde jag en helt makalös god jordgubbsglass! Jag använde det enkla receptet på glass och smaksatte med vanilj och jordgubbsrippel! Jordgubbsrippeln gjorde jag enkelt med färska jordgubbar och syltsocker med pektin. Vill du göra det ännu enklare för dig så kan du använda färdigköpt jordgubbssylt. Jag dekorerade min jordgubbsglass med massor av färska jordgubbar och lite mynta. Det är så himla gott! Jordgubbsglass, 1,5 liter 150 g färska jordgubbar 150 g syltsocker med pektin 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk 0,5 tsk vaniljpulver, alternativt 2 tsk vaniljsocker Dekoration: 0,5 liter färska jordgubbar Mynta Gör så här: 1. Dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg i en kastrull. 2. Tillsätt syltsocker och koka upp och sjud 2-3 minuter. Tappa upp i en skål och ställ i kylen tills kompotten är helt kall. 3. Vispa grädden rätt hårt. 4. Rör ner den kondenserade mjölken och vaniljpulver/vaniljsocker i grädden. 5. Tillsätt jordgubbskompotten och rör om lite slarvigt. 6. Häll glasssmeten i en form på cirka 1,5-2 liter och ställ i frysen och låt frysa helt. 7. Ta fram en stund innan servering och du kan doppa formen i lite hett vatten för att få ut hela glassen. 8. Dekorera med massor av färska jordgubbar och lite mynta. Glassen blir extra god om den får stå framme en liten stund innan servering. Då blir den sådär fantastiskt krämig Testa även att koka egen komptt, det blir så mycket godare än färdigköpt jordgubbssylt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler goda glassar så hittar du alla mina recept här: Recept på glass Man kan göra den här jordgubbsglassen och servera som en glasstårta, det går att förbereda den här flera veckor innan också!