Jag älskar verkligen paj på alla sätt och vis, men det är en paj som jag aldrig blir riktigt nöjd med och det är jordgubbspaj. jag tycker att självaste jordgubbssmaken försvinner och det blir ofta ganska blött. Så jag plockade isär komponenterna och gjorde en smulpaj helt utan fyllning, och sen serverade den med färska jordgubbar och vaniljsås. Precis hur gott som helst, och man får fräscha jordgubbar! Det går utmärkt att göra denna glutenfri, då kan man använda mitt glutenfria recept på smulpaj och bara göra smultäcket istället. Receptet hittar du här: Glutenfri smulpaj Jordgubbspaj, 6 portioner 150 g smör 1,5 dl havregryn 3 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker Vid servering: 1 liter jordgubbar Vaniljsås, hemgjord enkel vaniljsås hittar du här: Vaniljsås Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda smör, havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Nyp ihop tills välblandat. 3. Fördela pajsmulorna i en pajform och baka mitt i ugnen i 15-20 minuter tills pajtäcket fått fin färg. 4. Skiva jordgubbarna och servera tillsammans med smulpajstäcket och vaniljsås.- Precis hur gott som helst! Det här blev verkligen supergott! Smulpajstäcket är sådär härligt krispigt utan att bli blött från bären. Tillsammans med den hemkokta vaniljsåsen så är det här en riktig hit! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer Bland annat den här knäckiga rabarberpajen som är heeeelt fantastiskt god! Knäckig rabarberpaj