Det här inlägget är i samarbete med Kökets favoriter. Den här tårtan har jag tagit fram i samarbete med Köketsfavoriter.se som är en sida med massor av tillbehör till köket! Så idag bjuds på en riktigt härlig jordgubbstårta med vaniljbottnar, färska jordgubbar, kolakrämsgrädde och frystorkade jordgubbar! Ett lite roligt sätt att göra en annorlunda jordgubbstårta! Jag har min granne Harry som är 6 år, han är en mycket bra provsmakare som är ärlig! Denna tårta fick betyg 97 av 100! Den enda tårtan som slagit den är Chokladbollstårtan med Nutella som fick prick 100 :) De frystorkade jordgubbarna smakar massor av jordgubb och blev supergott att ha på sidan! Ingredienser till en Jordgubbstårta för 10 portioner 50 g smör 4 st ägg 3 dl socker 2 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 0,5 dl vatten Fyllning 1 burk kolakräm med saltat smör 1 dl vispad grädde 0,5 l jordgubbar Dekoration 3 dl vispad grädde 1 msk vaniljsocker 1 burk frystorkade jordgubbar 0,5 l Jordgubbar Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Smörj kanterna med lite smör och pudra med mjöl. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. 4. Blanda de torra ingredienserna med varandra. 5. Rör ner smöret, de torra ingredienserna och vattnet i äggsmeten och vispa snabbt ihop till en slät smet. 6. Fyll formen med smeten och baka i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka att den kommer ur torr innan du tar ut tårtbotten. 7. Låt tårtbotten vila i formen i 10 minuter, ta sedan ur den och låt svalna helt. 8. Skär bort kanterna på tårtbotten så att du får en jämn rund kaka. Dela den i tre lika stora delar. 9. Vispa grädden och blanda med kolakrämen. Finhacka jordgubbarna. 10. Ta en botten och lägg på tårtfat, bred på hälften av fyllningen och strö på hälften av de hackade jordgubbarna. Lägg nästa botten och gör likadant, avsluta med den sista tårbotten. 11. Ställ gärna tårtan i kylen i en timme så att den får sätta sig ordentligt. 12. Vispa grädde med vaniljsockret och bred ut den jämnt på tårtan. 13. Klä sidorna med frystorkade jordgubbar och dekorera tårtan med färska jordgubbar. Spritsa gärna lite grädde runtom. "Tips" - Om du ställt tårtan i kylen innan du dekorerar så är den så hållbar att du kan hålla den i handen när du spacklar med grädde. Då är det även enkelt att lägga på de frystorkade jordgubbarna på sidan. En liten balansakt, men det blir mindre kladd på fatet! Klä springformen med bakplåtspapper i botten, och smörj och mjöla kanterna. På det sättet får du enkelt ut tårtbotten när den är gräddad! Blanda kolakrämen med grädde. Det går även att använda t.ex dulce de leche. Det är så gott att bara blanda i hackade jordgubbar mitt i tårtan, det blir både saftigt och smakrikt! Blir du sugen att testa fler av mina tårtor så hittar du dem här: Fredriks tårtor