Jag har aldrig testat att göra en sådan här "Julstubbe" tidigare, men jag har alltid tyckt att de ser så festliga ut :) Så nu var det dags för en riktig julkaka som ser ut som en stock! Smaken är mjuk pepparkaka på rulltårtan, fylld med en lingonmascarpone och på så är det ljuvlig choklad. Detta är perfekt som en liten jultårta! (Som faktiskt är mycket enklare än vad man tror!) Ingredienser 4 st ägg 2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 tsk kryddnejlika 1 tsk ingefära Fyllning 250 g mascarpone 1 dl rårörda lingon 1 dl florsocker Chokladganache 200 g mörk choklad 2 dl grädde 15 g smör 1/2 tsk vaniljpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. 3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och kryddorna. 4. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5–7 min. 5. Stjälp upp kakan på en ett nytt bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. 6. Blanda mascarponen med lingonen och florsockret. 7. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop 8. Finhacka eller riv chokladen och lägg i en värmetålig skål. Blanda grädde, vaniljpulver och smör i en kastrull och värm tills det är riktigt hett, men inte kokar. Häll grädden över chokladen och låt den stå en halvminut, blanda sedan med en slickepott tills det är välblandat. Låt blandningen svalna innan du har på den, ca 30 minuter så blir den perfekt bredbar. 9. Dela rullrårtan så att en tredjedel blir självaste kvisten, och sätt den på kanten. 10. Dekorera julstubben med ganachen och strö på lite florsocker innan servering. Julstubbe är någonting som är mer vanligt i England har jag fått för mig, men jag tycker att vi ska anamma den traditionen :) Nästa gång kanske jag gör min julstubbe med vit chokladganache och målar med mörk choklad så blir det en björk!