Idag blev det rejäla bullar! Sådär höga och fina så som när man köper dem på café :) Bullar är mitt absoluta bästa bakverk att baka, och jag tycker att det är lika roligt varje gång. Det är något med degen och hur den jäser så fint, och sedan konsistensen när man kavlar den, doften när de bakas i ugnen och sedan när man får sig en nybakad bulle med ett stort glas mjölk så är det värt varje minut man lagt ner! Ingredienser till 24 stora bullar: 150 g rumsvarmt smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 tsk salt 1 dl strösocker 1 msk nystött kardemumma ca 800 g/13-14 dl vetemjöl Fyllning/pensling 150 g rumsvarmt smör 1,5 dl socker 2 msk kanel 1 msk ströbröd 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Värm upp mjölken i en kastrull till ca 30-35 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. 2. Blanda i socker, salt och kardemumma i vätskan. 3. Tillsätt vetemjölet och blanda till en deg. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat. 4. Plasta bunken och låt jäsa ca 30 minuter. 5. Medan degen jäser så blandar du smöret, kanelen, ströbrödet och sockret till fyllningen. 6. Kavla ut degen, bred på fyllningen och rulla ihop. Skär bullarna i 24 bitar. 7. Lägg bullarna i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt så att de håller formen. Tryck ner dem lite så att de når botten av muffinsformen. Låt jäsa ca 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker. 9. Baka bullarna 10-12 minuter mitt i ugnen. Jag använde en vanlig muffinsplåt med 12 hål, och muffinsformarna tog jag lite färgglada som jag hade hemma. Direkt efter ugnen, de blev precis så som jag ville, riktigt höga och massor av god smak! Den fina bullbrickan har jag fått från syster och kommer ifrån Anneko Design Sweden, en riktig bullbricka!