Kanelbullar ska bakas på kanelbullens dag, både för att det är roligt och för att det är så gott! Detta recept har jag lite extra smör, både i degen och i fyllningen. Jag använde också lyxigt mycket kardemumma i degen och kanel i fyllning. Kanelbulle med extra allt! :) Idag firar kanelbullens dag 15 år, kanske inte så mycket, men en väldigt rolig tradition och att vi firar vårt mest älskade fikabröd! Nu till receptet! Ingredienser 175 g rumsvarmt smör 5 dl mjölk 50 g jäst 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 1 msk nystött kardemumma ca 800 g/13-14 dl vetemjöl Fyllning/pensling 175 g rumsvarmt smör 1,5 dl socker 2 msk kanel 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Värm upp mjölken i en kastrull till ca 30-35 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. 2. Blanda i socker, salt och kardemumma i vätskan. 3. Tillsätt vetemjölet och blanda till en deg. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat. 4. Plasta bunken och låt jäsa ca 45 minuter. 5. Medan degen jäser så blandar du smöret, kanelen och sockret till fyllningen. 6. Kavla ut degen, bred på fyllningen och rulla ihop. Skär bullarna i bitar. 7. Lägg på plåtar och låt jäsa ca 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker. 9. Baka bullarna mellan 8-12 minuter, beroende på hur stor bullar du gjort. [caption id="attachment_14024" align="alignnone" width="682"] Det är väldigt lätt att breda på fyllningen om smöret är ordentligt rumsvarmt. Jag tog fram smöret redan igår :)[/caption] [caption id="attachment_14025" align="alignnone" width="980"] Att göra bullar i form gör att smeten inte försvinner ut på plåten, det blir en knäckig yta på botten istället. Gudagott!![/caption] [caption id="attachment_14026" align="alignnone" width="980"] Precis utagna ur ugnen, och det luktar som de allra bästa barndomsminnen![/caption]