Jag har sett många som gjort olika varianter av kanelbullevåfflor och blev så sugen att testa. När jag stod där i köket så tänkte jag att brynt smör måste ju göra hela grejen, och det blev sååå gott! Tänk när smöret runnit ur lite från en kanelbulle på plåten, den smaken! Jag testade även en variant på fluffiga våfflor där man vispar äggvitorna separat och krånglar. Denna gång vispade jag hela ägget och sockret fluffigt istället, och det gick hur bra som helst! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kanelbullevåfflor, 12 st 125 g smör 5 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk salt 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 dl strösocker 3 ägg 4,5 dl mjölk + smör till gräddning Gör så här: 1. Börja med att bryna smöret och låt det svalna. (Smät smöret, och låt det sjuda tills det blir tyst i kastrullen, rör hela tiden tills det har en gyllene färg) 2. Blanda alla torra ingredienser förutom strösockret i en skål. 3. I en separat bunke vispar du ägg och socker riktigt fluffigt. 4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med mjölken och det brynta smöret, vispa snabbt ihop till en slät smet. 5. Grädda våfflorna. Jag brukar alltid smörja järnet vid första gräddningen och sedan går det bra att grädda dem direkt. Vill du ha ännu fler smarriga recept på våfflor så hittar du det här: Våfflor