Just nu gillar jag att göra bullängder av olika slag, mest för att det är så himla gott och ger saftiga bullar som är perfekt att ta fram till fikat! Här är receptet på en riktigt rustik kanellängd som smakar gudomligt gott! Kanellängd, 2 stycken 2,5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl ljus sirap 1 ägg 1 tsk nymalen kardemumma 0,5 tsk salt 9,5-10 dl vetemjöl (570-600 g) 100 g rumsvarmt smör Fyllning: 75 g rumsvarmt smör 1,5 tsk kanel 0,5 dl strösocker Pensling 1 ägg 2 msk råsocker 1 tsk nymalen kardemumma Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 35-37 grader i en kastrull. Smula ner jäst i en bunke. 2. Tillsätt mjölken och rör till jästen löst upp sig. 3. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma och salt. Häll i nästan allt mjöl och smöret i bitar och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter. 4. Rör ihop allt till fyllningen. 5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. 6. Kavla ut längden till en fyrkant på 30x30 cm. 7. Bred på hälften av fyllning och rulla ihop. Skär rullen mitt itu, tvinna de två delarna omlott med fyllningen uppåt (Se bild nedan) Gör likadant med den andra delen av degen. 8. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. 9. Sätt ugnen på 200 grader: 10. Vispa upp ägg. Blanda råsocker och kardemumma i en separat skål. 11. Pensla längderna med ägget. Strö över kardemummasockret. 12. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt längderna svalna på galler under duk. Såhär gjorde jag längden, först rullade jag ihop degen som en vanlig rulle. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Skär längden mitt itu. Sedan tvinnar man den, men är noga att fyllningen ligger uppåt. Vill du ha tips på massor av goda bullar och längder så hittar du dem här: Fredriks sötebröd