Som ni vet så bakar jag rätt mycket kanelbullar :) Jag gillar att experimentera lite med både smak och form! Men när det kommer till en klassisk kanelbulle, ja då är det just den här klassiska kanelsäckor jag tänker på. En som bakar magiskt goda kanelbullar är min bror fru Marie, och hon säger att tricket är att kavla tunt, då får man många varv med fyllning! Jag gjorde det här receptet på kall mjölk för att jag hade gott om tid, och bullarna får mer smak av kardemumman. När det kommer till bullar så ska man aldrig skynda :) Klassiska kanelsnäckor, cirka 36 stycken 5 dl kall mjölk 50 g jäst 200 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 1 msk nystött kardemumma 13 dl vetemjöl (780 g) + lite till utbakning Fyllning 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 msk kanel 1 msk ströbröd Pensling 1 uppvispat ägg pärlsocker + bullfomar (Valfritt) Gör så här: 1. Rör ut jästen i den kalla mjölken. 2. Tillsätt socker och kardemumma och mjölet. Börja arbeta ihop degen. 3. Arbeta in smöret i små bitar och till sist, arbeta in salten. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand, tills degen lossnar från kanterna på bunken. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 60 minuter. 5. Rör ihop smör, strösocker, kanel och ströbröd till fyllningen. 6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. 7. Kavla ut en av delarna tunt till en stor rektangel på ca 50x40cm. 8. Bred ett tunt lager fyllning på degen. Rulla ihop och skär ca 2 cm tjocka skivor och lägg i bullformar eller plåt med bakplåtspapper. 9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Jag kan aldrig hålla mig ifrån att ha i kardemumma i degen, det är ju faktiskt även den som gör mina kanelsnäckor så himla goda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag skulle tippa på att jag kavlade mina bullar 2 mm på ett ungefär. Det drar ihop sig lite när man rullar ihop dom sedan, så våga kavla extra tunt! Mmmmm, nu börjar det likna något! Pensla med ägg, på med pärlsocker! Sedan är det bara cirka 8-10 minuter tills du har en nybakad bulle i handen! Vill du testa fler av mina bullar så hittar du dem här: Fredriks sötebröd Bland annat mina kanelystan, grymt goda bullar! Receptet hittar du här: Kanelnystan