Underbart saftiga och smakrika kanelsnurror! Just dessa bullar gjorde jag och William till hans föräldrar och lillebror när de kom hit till Hofors för att hämta honom. han har varit här sin första vecka på sommarlovet. William var grym på att fixa till snurren på bullarna, så det är faktiskt han som har gjort de flesta av dem. Bullarna blev helt perfekt saftiga och fluffiga, mycket smör och 3%-ig mjölk är ett måste när man bakar bullar tycker jag. Nymortlad kardemumma är också en viktig ingrediens. Ingredienser till 24 kanelsnurror 5 dl mjölk 50 g jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 ägg 1 tsk salt 1 msk nystött kardemumma 13-14 dl vetemjöl + lite till utbakning Fyllning 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 msk kanel Pensling 1 dl vatten 1 dl socker pärlsocker Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, ägg, salt och kardemumma. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 5 minuter i maskin, eller 10 för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. 5. Rör ihop smör, strösocker och kanel till fyllningen. 6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel cirka 0,5 cm tjock. 7. Bred fyllningen på degen. Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i. 8. Skär strimlor på ca 2 cm. Tvinna degremsan och rulla ihop till en knut där änden hamnar underst. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. 9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. 11. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen och strö på pärlsocker. Lägg bullarna på galler och låt svalna. Såhär tvinnar vi snurrorna. Hålla ena handen still och sen snurra på degen med den andra. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Världens bästa 7-åriga bullbakare! Jag blev på riktigt imponerad över hur duktig han var att få till alla bullar, och William tyckte också att det var superkul. Vill du ha tips på fler goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar Nygräddade och en evig väntan tills de hade svalnat tillräckligt så att vi kunde äta :)