Vilka underbara dagar vi har i skogen just nu, men behöver nästan inte ens leta för att hitta kantareller! Idag blev det en kantarellpaj med västerbottensost, så enkelt och gott! Jag gjorde denna glutenfri, och det går utmärkt att göra pajdegen med vanligt vetemjöl också. Jag hittade både gula kantareller och trattkantareller, så det är en blandning av båda i pajen. Det går självklart bra att göra med annan svamp också! Kantarellpaj med västerbottensost, 4 portioner Pajskal: 125 g smör 3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix, t.ex Lailas gula som jag använde 2 msk kallt vatten Fyllning: 500 g kantareller 1 gul lök, finhackad 2 msk smör 3 ägg 2 dl vispgrädde 150 g riven västerbottensost Salt Svartpeppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 200. Smörj en pajform på cirka 26-28 cm i diameter med smör. 2. Skär smöret i bitar. Blanda det med vetemjöl eller glutenfri mjölmix till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. 3. Tryck ut degen i en pajformen , nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 15 minuter. 4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. 5. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Lägg svampen i varm stekpannan och låt vätskan som uppstår koka bort helt. Tillsätt smör och lök och stek tills löken blivit mjuk. Salta och peppra efter smak. 6. Fyll pajskalet med svampen och löken. 7. Blanda ägg, grädde, västerbottensost, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över kantarellerna. 8. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter tills pajen har fått fin färg och äggen har stannat. Jag brukar puffa lite försiktigt på pajen i ugnen och se att den inte dallrar i mitten. 9. Servera pajen med en god sallad. Pajen blev otroligt god och vi åt denna till middag, perfekt höstmat som också passar som matlåda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du svamp och kantareller så kommer du att älska denna fläskfilégryta med kantareller! receptet hittar du här: Fläskfilégryta med kantareller Här hittar du alla mina middagstips: Fredriks middagstips All matlagning blir godare med nymalda kryddor. Jag älskar svartpeppar och har alltid kvarnen full! De här fina kryddkvarnarna kommer ifrån zassenhaus och är i princip outslitbara! Du hittar dem här: Zassenhaus kryddkvarnar (annonslänk)