Det här är en av mina favoritbullar med riktigt mycket smak av kardemumma! Jag har i kardemumma i degen, kardemumma i fyllningen oxh sen toppar det med kardemummasocker! Mitt bästa tips, eller det är mer ett måste när man bakar kardemummabullar är att du använder kardemummakärnor som du mortlar själv. Det gör hela skillnaden! Kardemummabullar, 30 stycken 5 dl mjölk 50 g jäst för söta degar 1 dl strösocker 1 tsk salt 1 msk nystött kardemumma 800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl special 150 g rumsvarmt smör Kardemummafyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 msk nystött kardemumma 1 msk ströbröd Till pensling: 1 ägg 0,5 dl råsocker 1 tsk nymalen kardemumma Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar. 4. Arbeta degen cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken. 5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter. 6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. 7. Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen och vik ihop degen långsida mot långsida. Skär degen i remsor som du tvinnar och rullar ihop till en snäcka med änden under bullen. 8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över råsocker blandat med kardemumma. 10. Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. 11. Låt bullarna svalna på galler. Här kan du se en video när jag bakar kardemummabullar: [embed]https://youtu.be/fYAxn9zQKqA[/embed] Jag håller precis på att testa en ny köksmaskin från Ankarsrum. Min kompis Mattias var här och vi invigde dem med bullbak! Den är ju så snygg, och perfekt när man vill baka med mer än 0,5 liter degvätska som de flesta andra maskiner inte klarar av. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Låt din maskin verkligen jobba degen ordentligt, det gör sådan skillnad på resultatet! Vill du ha fler recept på goda bullar och sötebröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks sötebröd Råsocker och kardemumma istället för pärlsocker, råsockret ger det där lilla extra krispet som blir så gott!