För några veckor sedan var detta recept med i Aftonbladet, och jag tänkte att det var dags att jag la ut det här! En saftig, smakrik och ljuvlig mjuk kaka med smak av kardemumma och brynt smör! När du använder kardemumma, se till att köpa hela kardemummakärnor och mortla dem. Det är nästan som en helt egen smak istället för den färdigmalda man köper. Kardemummakärnor står på samma ställe, men i de där påfyllnadspåsarna som står under kryddburkarna. Ingredienser 4 st ägg 2,5 dl socker 150 gram brynt smör (Bryn ca 200 g för att få ut 150 g brynt) 1,5 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk nystött kardemumma Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform 2. Vispa ägg och socker pösigt 3. Bryn smöret, ha i mjölken och blanda ner i äggsmeten 4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten 5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter