Idag blev det lite småkakor till fikat. Jag var otroligt sugen på kardemumma så det fick bli kardemummakakor med massor av smak! Jag tycker alltid att det är väldigt svårt att få till kakorna sådär runda som man ser i tidningar, så jag gick på ett säkert knep, fyrkantigt! :) Kakorna blev fantastiskt goda, och småkakor tycker jag är en naturlig del av sommarfikat! Det enda som är svårt är att bara ta en... hihihi Ingredienser till 40 kakor: 200 g rumsvarmt smör 1/2 tsk vaniljpulver 1 dl strösocker 4 1⁄2 dl vetemjöl 1 msk nystötta kardemummakärnor Gör så här: 1. Vispa smör, vaniljpulver och socker tills allt det blir ljust och poröst. 2. Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. 3. Dela degen i två delar. Forma varje del till en lång avlång rektangel. (se bild nedan) 4. Rulla varje del i kardemumman. 4. Låt limporna ligga i kylen i ca 1-2 timmar. 5. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka kakorna mitt i ugnen i 175 grader tills de fått lite färg och blivit lätta, ca 8- 10 min Jag formade degen till en avlång limpa, sedan snurrade jag den en kvarts varv och klappade med händerna på degen tills jag var nöjd... (Vad svårt det var att beskriva detta då, men jag tror ni förstår!! :) )