Nu satte de oss på prov, tre olika sorters bullar på 2 timmar! Jag gjorde en klassisk och två med lite annat gott som jag gillar. Otroligt roligt att Johan och Birgitta gillade dem. Om du blir sugen på att testa något av recepten och inte stöka ner hela köket är mitt tips att du gör degen, och sedan tar du fyllningen gånger 3. Antal portioner: 12 av varje sortIngredienser Deg5 dl mjölk50 g jäst200 g smör1 st ägg0,5 tsk salt170 g socker1 tsk kardemumma1 kg vetemjöl Limegifflar100 g mandelmassa1 st lime, skal och zestBlåbärsknyten150 g blåbär3 msk socker1,5 msk maizena Kanderad mandel50 g mandel50 g florsocker1 msk vatten1 krm kanel Kardemummasnurror50 g smör1 tsk kanel1 tsk stötta kardemummakärnor40 g socker Gör så här DegSmula jästen och rör ut med lite av den kalla mjölken, tillsätt ägget. Smält smöret och ha i mjölken. Värm till fingervarmt.Tillsätt salt, socker och kardemumma i vätskan och häll över jästblandningen. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna. Spar resterande mjöl till utkavlingen. Hellre en lösare deg än för fast! Limegifflar Knåda degen, och ta en 1/4 och kavla ut till en "pizza" och dela i 16 "slices". Blanda mandelmassan med zestet och saften från 1 lime.Lägg en liten klutt kräm på varje bit och rulla ihop till en giffel. Var noga med att den smala delen hamnar underst, lägg på en plåt och låt jäsa 30 minuter. Grädda 5 minuter i 275 grader. Pensla med smält smör och doppa i socker. Blåbärsdumplings Blanda alla ingredienserna i en kastrull, koka upp tills det är lite tjockt, låt svalna.Dela degen i 12 bitar, rulla varje bit för sig till en rund boll, kavla ut till en rund platta. Lägg ca 1,5 tsk blåbär i mitten. Nyp ihop kanterna. Låt jäsa 30 minuter, sedan pensla och ha på hackad kanderad mandel. Grädda 250 grader 8-10 minuterKanderad mandelBlanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och rör om då och då tills vattnet dunstat bort, fortsätt röra tills sockret smälter igen kring mandlarna, häll upp på en tallrik och dela lite på nötterna, svalna! Kardemummasnurror Kavla ut resten av degen till en rektangel, bred på blandningen av kardemummasmöret på hela degen. Vik längs långsidorna, kavla till det igen så att det blir en jämn rektangel.Dela degen i 12 delar med en pizzaskärare, ta varje del och snurra tills degen viker sig själv, stoppa ändarna underst på bullen. Låt jäsa 30 minuter, pensla sedan och ha på pärlsocker. Grädda 8-10 minuter i 250 grader