Det här är den absolut godaste sillen jag vet, och jag gör den till jul, midsommar och påsk :) Det är som "vanlig" inlagd sill, fast massor av mer smak! När du testat denna så kommer du inte vara nöjd med den gamla vanliga igen ;) Originalreceptet vet jag tyvärr inte vart det kommer ifrån, men om jag fick reda på det skulle jag gärna ge den där Karin en stor kram! Det var Jeanette Bylin som bjöd på den här första gången, och det är den perfekta blandningen mellan syra, sötma och kryddor! Det är den kallrörda lagen som gör att man behåller alla smaker så bra. Karins julsill 2 burkar urvattnade sillfiléer (alternativt 2 paket 5-minuterssill) 2 dl ättikssprit 4 dl vatten 6 dl socker 2 dl rödlök 4 dl purjolök 2 msk kryddpeppar Gör så här: 1. Häll av sillfiléerna och låt dem rinna av om du använder vanlig inläggningssill. Om du använder 5-minuterssill så kan du bara hälla bort lagen. Skiva sillen i centimeterbreda skivor. 2. Blanda lagen tills sockret löst sig. 3. Skiva rödlöken i halvmånar. Dela och skölj purjolöken noga, finhacka. 4. Mortla kryddpeppar grovt. 5. Vara sillfiléer med lök och kryddor i stor burk. 6. Häll lagen över och låt stå kallt i två dygn. Vill du ha fler tips på sill hittar du tre olika sorter till här: Tre sorters sill För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här är ett till recept på sill som jag bara måste ha till jul! En hemgjord senapssill gjord med grovkornig senap och lite apelsin, bara måste testas! Receptet hittar du här: Senapssill Vill du ha massor av tips på julgodis? Här hittar du massor av tips på allt från kola, fudge och massor av annat gott du kan tänka dig till julen! recepten hittar du här: Julgodis