Häromdagen så var det extrapris på kassler på affären, och det känns som det var tusen år sedan jag åt det. Blev faktiskt rtiktigt sugen på klassikerna Hawaiikassler, det ända är att jag inte riktigt gillar ananas i mat, så då hittade jag på en liten egen variant! Kassler i ugn med äpple och lök, så himla gott!! Rätten går att göra lättare med t.ex matlagningsgrädde och lätt cremé fraiche, men godast blir det alltid med äkta varan :) Kassler i ugn med äpple 500 g kassler 2 äpplen 1 gul lök 2 dl vispgrädde 2 dl cremé fraiche 1 dl chilisås 1 dl riven ost Salt och svartpeppar Smör till stekning Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skiva kasslern och lägg i en ugnsfast form. 3. Kärna ur äpplena och skiva tunnt. Skala och skiva löken. 4. Stek äpplen och lök i lite smör tills löken och äppelskivorna är mjuka. 5. Fördela äpple och lök på kasslern. 6. Vispa samman grädde, cremé fraiche och chilisås. Salta och peppra. 7. Fördela såsen i formen och strö över ost. 8. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter. 9. Servera med t.ex ris, det gillar jag bäst till detta! Det passar perfekt med det syrliga äpplet till kasslern och lite chili och hetta på det! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på god vardagsmat eller till fest så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips