En kladdkaka är då aldrig fel! Denna kladdkaka tog jag fram i samarbete med Haupts Lakrits och den blev riktigt smarrig! Lite flingsalt på toppen är som pricken över i! :) Haupts Lakrits är ett relativt nytt företag som lanserade deras första produkter 2014, och de har riktigt god kvalitetslakrits, både som godis och som rena produkter som lakritspulver. Kladdkakan 200 g smör 200 g mörk choklad 2 dl socker 4 ägg 2 dl vetemjöl 2 msk lakritspulver Lakritskola 1.5 dl grädde 1.5 dl ljus sirap 1.5 dl strösocker 1 msk lakritspulver Gör så här: 1. Klä en springform på 24 cm i diameter med bakplåtspapper, sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret i en stor kastrull, ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen och smält det i det varma smöret. Vispa ner socker och ett ägg i taget. 3. Blanda mjöl och lakritspulver och sikta ner i smeten, rör om. 4. Fyll formen med smeten och grädda i ca 30-35 min. Låt kakan svalna i formen. 5. Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.