Kladdkaka skulle ju faktiskt kunna bli Sveriges nationalbakverk, för alla älskar det, alltid! Idag ville jag dels blanda mörk choklad med vit choklad, och så ville jag testa att göra ett coolt mönster på kakan :) Jag åkte in på ett byggvaruhus och köpte en bredspackelgrejimoj... Vet inte riktigt vad det kallas, men en sådan man använder innan man sätter kakel! Du kan även göra den här med mörk choklad om du vill, det är bara att byta rätt av! Ingredienser till en kladdkaka med vit chokladganache Kladdkakan: 150 g smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl Vit chokladganache: 200 g vit choklad 1 dl vispgrädde Dekoration: hallon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröda en form på cirka 22 cm i diameter. 2. Smält smöret i en kastrull, ta av den från plattan. 3. Vispa ner socker, kakao och vaniljsocker i kastrullen med en handvisp. 4. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. 5. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna. 6. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. 7. Koka upp grädden och häll over den hackade chokladen. 8. Rör med en slickepott tills all choklad smält. 9. Låt tryffeln svalna, rör några gånger under tiden tills du ser att "ränderna från när du rör" stannar kvar, då är den redo att ha på. 10. Bred den vita chokladganachen på kakan, och dra bredspackel över hela och skapa ett vågigt mönster. 11. Servera gärna med lite färska bär! Såhär ser den tandade bredspackeln ut, eller alla bredspacklar kanske är tandade? Oj vad jag är okunnig inom just bredspackling, om det inte kommer till tårta :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika För mer läckra tårtor så måste du kika in här: Fredriks Tårtor Hoppas du blir sugen att testa kladdkaka med vit chokladganache, den är verkligen hur god som helst!