Den här Baileyskolan alltså, den tar kola till helt nya höjder! Perfekt seg, ljuvlig smak av Baileys och lite flingsalt på det så är har man en fantastiskt god kola! Det här receptet har jag tagit fram i samarbete med Baileys. Vill du se fler recept med Baileys så hittar du dem här: Baka med Baileys Ingredienser till 20 stora kolor Baileyskola Ingredienser 170 g glykossirap 250 g socker 80 g smör 2 dl Baileys 1/2 tsk vaniljpulver 0.5 tsk salt Flingsalt till topping Gör så här: 1. Smält ihop smör, Baileys, havssalt och vanilj på svag värme i en kastrull. 2. Koka samtidigt upp glykos och socker på hög värme i en tjockbottnad kastrull till cirka 170 grader, färgen ska då vara ljust bärnstensfärgat. . 3. Tag av kastrullen med det karamelliserade sockret från spisen och blanda försiktigt ner smör- och Baileysblandningen. 4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, sänk värmen, och låt koka upp igen. 5. Rör om då och då så att det inte bränns vid i botten och tag av när kolan har nått cirka 123 grader. Om du är osäker, gör gärna kulprov. 6. Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna någon minut och strö över grovt havssalt. Låt svalna 3-4 timmar i rumstemperatur, skär sedan i bitar och slå in i smörpapper. Förvara torrt och svalt.