Fyllning 85 g socker 1 msk maizena 1 dl tranbärsjuice 40 st urkärnade körsbär/bigarråer Pajdeg 130 g varmt smör 100 g florsocker 1 st ägg 2 st äggulor 250 g vetemjöl 1 g salt Maräng 2 st äggvitor 100 g socker 1. Kärna ur körsbären med en liten kniv, det är helt ok om det blir halvor. Koka upp juice, socker och körsbär och skumma av vätskan. Blanda i maizena och låt koka ett par minuter till en fast kräm. Låt svalna. 2. Pajdeg Skär ner smöret i en skål tillsammans med siktat florsocker. Rör i ägg och äggulor ett i taget tills det är en jämn smet. Sikta i mjöl och salt och arbeta degen tills den är slät och lite kladdig. Lägg degen på ett mjölat bord och arbeta degen tills den känns fast. Lägg i plast och låt vila i kylen 30 minuter. 3. Smöra och mjöla formarna. Kavla ut degen till 3 mm. Nagga botten. Låt formarna stå i kylen i en timme. Grädda i 170 grader ca 15-20 minuter 4. Maräng Blanda allt i en värmetålig skål. Ställ i vattenbad och vispa tills smeten är tjock och allt socker är löst. Lite över fingervarmt. När den är tillräckligt tjock, ta av från värmen och vispa tills smeten är sval ca 10 minuter. 5. Fyll pajskalet med körsbärskompotten, vispa maräng, spritsa/bränn och ett körsbär uppepå!