Här är ett riktigt gott recept på kycklingpaj som värmer ända in i själen! När jag bodde i USA så åt vi ofta chicken pot pie som man bakade bake off-bröd på, men idag gjorde jag den med smördegsrundlar istället. Så himla enkelt att göra med färdigköpt smördeg! Receptet går lätt att göra glutenfritt genom att använda glutenfri smördeg som du hittar i frysdisken. För fler middagstips så kan du kika in här: Middagstips Kycklingpaj, 4 portioner 400 g kyckling 2 morötter 2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök 2 dl gröna ärtor 2 msk smör 2 dl vatten 2 dl mjölk 1 kyckling/hönsbuljongstärning 3 msk maizenaredning ljus eller mörk 250 g smördeg, finns även som glutenfritt alternativ i frysdisken. 1 ägg till pensling Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär kycklingen i centimeterstora tärningar. 3. Skala och hacka morötterna i centimeterstora bitar. Skölj och skiva sellerin. Finhacka löken. 4. Fräs kycklingen i smör i 5 minuter. Tillsätt löken och låt den fräsa med i 2 minuter. 5. Tillsätt morötter, selleri, gröna ärtor, vatten, mjölk och kycklingbuljong. Koka upp och Låt sjuda i 5 minuter. 6. Strö över maizenaredningen och rör om, låt sjuda 1 minut tills fyllningen har tjocknat. 7. Häll upp fyllningen i en stor pajform på cirka 24-26 cm. 8. Klä med smördegen. Jag använde en utstickare och gjorde små rundlar för att skoja till det lite :) 9. Pensla smördegen med uppvispat ägg och baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills smöärdegen har fått fin färg. 10. Låt pajen svalna några minuter och servera gärna med lite sallad! Den här pajen blir verkligen hur god som helst, och relativt enkel att göra! Milda och enkla smaker som bara passar så himla bra ihop! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du paj? Tycker du det är krångligt med pajskal? Då måste du testa min broccolipaj utan pajskal! Receptet hittar du här: Broccolipaj utan pajskal Hoppas du blir sugen att testa något av recepten!