Vi var på middag hos våra vänner Thomas och Alex häromveckan och blev bjuden på denna supergoda kycklingpaj! Man skulle kunna kalla den en "upp & ner-paj" då pajskalet enbart är ovanpå :) Idag bjuds det på en variant av den pajen, och jag lovar, den är både god och enkel att göra! Jag använde färsk och färdig smördeg till denna, det går ju såklart utmärkt att göra egen om man Vill :) Ingredienser: 800 g kycklingfilé 1 paket bacon 150 g champinjoner 150 g haricots verts 1 röd paprika 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 2 dl creme fraich 2 dl matlagningsgrädde 1 msk maizenaredning salt och peppar 1 rulle färsk smördeg 1 uppvispat ägg till pensling Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Förberedelser: Finhacka löken och vitlöken. Skölj och dela champinjonerna på fyra delar. Skölj och dela haricots vertsen på hälften. Skölj och tärna paprikan. Strimla kycklingfilén och bacon. Ta fram smördegen så att den blir rumsvarm. 3. Stek champinjonerna tills de har fått lite färg, tillsätt bacon, lök, vitlök och stek några minuter tills löken är mjuk och fått lite färg. Avsluta med att blanda i paprika och haricoverts och salta och peppra. Lägg hela blandningen i en skål. 4. Stek på kycklingfilén så att den blir genomstekt, salta och peppra efter smak. 5. Blanda ner grönsaksblandningen i stekpannan med kycklingfilé. Tillsätt creme fraichen och matlagningsgrädden och låt allt koka upp. Avsluta med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar. 6. Fyll en form med fyllningen, rulla ut smördegen över och skär bort kanterna. Pensla degen med det uppvispade ägget. 7. Baka pajen mitt i ugnen tills täcket fått en fin färg. Ca 20-25 minuter. 8. Servera med en sallad. Denna kycklingpaj går att variera i all oändlighet efter tycke och smak! Jag penslade pajskalet med uppvispat ägg för att få en riktigt fin färg. Vill du ha fler middagstips så hittar du det här: Fredriks Middagstips