Ibland kan jag verkligen bli galet sugen på lakrits, så en dag gick jag loss och gjorde lakritsbullar. Jag använde turkisk peppar och lakritspulver då jag ville att det skulle smaka mycket. Egentligen behöver man nog inte lakritspulvret för turkiska pepparn är så stark. Om du älskar lakrits och bullar så är detta receptet för dig! De blev riktigt goda! Ingredienser till 36 stycken Lakritsbullar Degen 50 g jäst 5 dl mjölk 1 ägg 150 g smör 1,5 dl socker 1/2 tsk salt 2 tsk mortlad kardemumma 11-12 dl vetemjöl Fyllning 175 g rumsvarmt smör 1,5 dl mixad turkisk peppar. 2tsk lakritspulver Sockerlag till pensling 1 dl strösocker 1 dl vatten Gör så här: 1. Smula jästen och rör ut med lite av den kalla mjölken, tillsätt ägget. 2. Smält smöret och ha i resten av mjölken. Värm till fingervarmt. Tillsätt salt, socker och kardemumma i vätskan och häll över jästblandningen. 3. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna. Spar resterande mjöl till utkavling. Hellre en lösare deg än för fast! Låt jäsa 30 minuter. 4. Mixa turkisk peppar till pulver, blanda med lakritspulver i det rumsvarma smöret. 5. När degen jäst färdigt, knåda den lätt och kavla ut till en stor kvadrat. Smeta ut lakritssmöret, vik ihop och gör knutar eller snurror. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under bakduk. 6. Grädda bullarna i 200 grader i ca 10 minuter tills bullarna är ljusbruna. (Ha ugnen på 250 och sänk till 200 när du ställer in bullarna) 7. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull, koka upp tills sockret löst sig. Låt svalna. 8. När bullarna kommer från ugnen penslar du med sockerlagen och strör över pärlsocker!