Jag tycker det bakas för lite längder! Det är ju helt perfekt att baka när man ska bjuda på fika, går snabbt att baka ut, och så håller sig bullen riktigt saftigt inuti. Så idag slår jag ett slag för bullängden :) Jag testade ett nytt sätt att göra självaste längden också, det blev en fläta, fast varje rulle i flätan är som en egen bulle :) Se bilder lite längre ner så ser du vad jag menar! Längd med kanel och kardemumma 2,5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl ljus sirap 1 ägg 1 tsk nymalen kardemumma 0,5 tsk salt 9,5-10 dl vetemjöl (570-600 g) 100 g rumsvarmt smör Fyllning: 75 g rumsvarmt smör 1,5 tsk kanel 0,5 dl strösocker Pensling 1 ägg 2 msk råsocker 1 tsk nymalen kardemumma Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 35-37 grader i en kastrull. Smula ner jäst i en bunke. 2. Tillsätt mjölken och rör till jästen löst upp sig. 3. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma och salt. Häll i nästan allt mjöl och smöret i bitar och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter. 4. Rör ihop allt till fyllningen. 5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. 6. Dela varje del i tre lika stora delar och kavla ut remsor på cirka 30 cm långa och 7-8 cm breda. 7. Bred fyllning på varje remsa och rulla ihop. Gör en fläta av de tre rullarna (Se bilder nedan) 8. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. 9. Sätt ugnen på 200 grader: 10. Vispa upp ägg. Blanda råsocker och kardemumma i en separat skål. 11. Pensla längderna med ägget. Strö över kardemummasockret. 12. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt längderna svalna på galler under duk. Här ser du hur jag gjorde längden. Det var väldigt enkelt och flätor tycker jag alltid blir snyggt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Använd gärna råsocker som topping, det ger ett riktigt härligt krisp på bullen och tillsammans med lite nymalen kardemumma... MUMS! En annan längd jag gjorde i höstas var en blåbärskrans, den blev helt magiskt god! Receptet hittar du här: Blåbärskrans