Jag älskar lasagne! Det är en av mina absoluta favoriträtter, alla kategorier! Eftersom det tar sin lilla tid att göra lasagne så vill jag ge köttfärssåsen lite extra kärlek så den får en riktigt mustig smak, och i min lasagne har jag mina två specialingredienser som gör hela skillnaden! Just den här lasagnen bjöd jag mina kompisar Jonas och Ross på när jag hälsade på dem i London. Perfekt mat att bjuda på tillsammans med lite mozzarellasallad med tomat och basilika! Lasagne, 6-8 portioner 2 finhackade gula lökar 2 krossade vitlöksklyftor 1 finriven morot 2 msk olivolja 750 g köttfärs 1 msk tomatpuré 2 burkar krossade tomater 3 dl rött vin 1 buljong eller fondtärning 1 krm kanel 1 krm malen nejlika 1 lagerblad 1 tsk timjan 0,5 tsk nymalen svartpeppar salt 12-15 lasagneplattor Bechamel med parmesan: 100 gram smör 1 dl vetemjöl 1 liter mjölk 0,5 tsk riven muskot 150 + 50 g riven parmesan salt och svartpeppar Gör så här: 1. Fräs lök, vitlök och morötter i olivoljan i en stor gryta tills de är mjuka. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. 2. Blanda i tomatpurén och fräs 1 minut. 3. Tillsätt krossade tomater, vin, buljong, kanel, nejlika, lagerblad, timjan och svartpeppar och låt koka upp och låt putta under lock på medelvärme i 1 timme. Smaka av med salt. Sätt ugnen på 225 grader. 4. Smält smöret i en kastrull till bechamelen. Vispa ner vetemjöl och tillsätt hälften av mjölken och vispa tills det är klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning på medelvärme. När den kokat upp, låt sjuda 2-3 min. Dra av kastrullen från värmen, smaka av med muskot, salt och peppar, vispa ner 150 g parmesan. 5. Lägg ett tunt lager bechamel i botten av en stor form på cirka 25x30cm i diameter. 6. Lägg lasagneplattor, varva med köttfärssås, bechamel och lasagneplattor tills du fyllt formen. Spar lite bechamel så att du avslutar med ett lager bechamel. 7. Strö på riven parmesan och baka lasagnen mitt i ugnen i 20 minuter. 8. Ta ut lasagnen och låt vila 10 minuter innan ni hugger in. 9. Servera gärna med en sallad till. Lasagne är perfekt att ha som matlåda också, OM det skulle bli något kvar :) Det här är verkligen den godaste lasagnen jag vet utan att överdriva! Det blir en riktig harmoni av smakerna som man inte riktigt kan sätta fingret på. Så var inte rädd för kanel och nejlikan, det kommer inte att smaka pepparkaka av lasagnen, det blir bara underbart fylligt och supergott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas verkligen du testar detta recept, skriv gärna en rad eller två här nedan om vad du tycker! Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips