Jag gjorde en lemoncurd tidigare i veckan, och det var för att jag var så sugen på att testa att göra en riktigt god citronkaka! Jag har testat denna på både arbetskamrater och på mormor och morfar nu, och alla är eniga, supergod! :) Kakan smakar ordentligt av citron, och den blev så saftig! Jag förstärkte smaken av citron genom att ha i lite extra citronskal och citronsaft. Det är verkligen enkelt att göra egen lemoncurd, receptet hittar du HÄR Ingredienser 4 ägg 3 dl socker 75 g smör 1 dl lemoncurd 2 msk citronjuice 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver skal av 1 citron Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en sockerkaksform 2. Smält smöret och låt svalna 3. Vispa ägg, socker och citronskal, vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt. 4. Blanda mjöl och bakpulver 5. Blanda lemoncurd, citronsaft, smör och mjölet i smeten. 6. Fyll formen och grädda i 45-50 minuter. 7. Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. [caption id="attachment_14514" align="alignnone" width="980"] Jag använde en form som heter Lemon Loaf Pan som kommer från min samarbetspartner Nordic Ware, älskar dessa roliga formar![/caption] [caption id="attachment_14520" align="alignnone" width="980"] Den här kakan kommer jag definitivt göra flera gånger, rolig att titta på, men även rolig att äta! :)[/caption] Hoppas att alla har en riktigt härlig helg, här skiner solen och vi ska ut och bara njuta av den sista värmen innan vintern!