Paj är alltid gott! Idag bjuds det på en vegetarisk paj som är fylld med lök och tomater. Det är så otroligt gott med lök, så varför inte låta den spela huvudrollen! Det är så roligt att baka just paj för att det blir så vackert! Det känns också genuint och lite mysigt tycker jag :) Lök och tomatpaj passar perfekt om du vill äta lite mindre kött, men fortfarande äta något som är riktigt gott! Ingredienser till en lök och tomatpaj Pajdeg: 150 g kallt smör 5 dl vetemjöl 1-2 msk kallt vatten Fyllning: 2 rödlökar 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 tsk timjan 1-2 tomater (jag blandade cocktail och en vanlig) 4 ägg 1 dl mjölk 2 dl creme fraiche 150 g riven ost salt och peppar smör Gör så här: 1. Skär smöret i mindre bitar. Blanda samman mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. 2. Tryck ut degen i en form på 20x25 cm i diameter, eller en rund på ca 26 cm i diameter. Ställ i kylen 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 15 minuter. 5. Skala och finhacka alla lökar. 6. Fräs löken i lite smör på medelvärme i en stekpanna tills den är mjuk och genomskinlig. Krydda med timjan, salt och peppar. 7. Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche. Blanda till sist ner den rivna osten och den stekta löken. Salta och peppra efter smak. 8. Skär tomaterna i skivor. 9. Fyll pajskalet med fyllningen. Dekorera med tomaterna och eventuellt några remsor deg om det blev lite över. 10. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, tills äggstanningen har stannat och pajen har en fin färg. Strö lite hackad persilja på pajen och servera med lite sallad. Vill du testa fler av mina middagstips så hittar du dem här: Fredriks Middagstips Lök och tomatpaj, det här kommer jag definitivt att göra igen! Jag kan tänka mig att det här passar perfekt till en buffé också!