Nu vad det dags att testa ett riktigt gammalt recept på Madeleinekakor. Receptet är från 1700-talet, men kakan är lika god i dag som då! 20 kakor125g rumsvarmt smör1,5dl socker2dl vetemjöl3 äggCest från 1/2 citron Vispa smör, citroncest och hälften av sockret till en fluffig massa. Vispa äggen och resten av sockret ordentligt pösigt.Blanda i smörblandningen och sikta i mjölet i äggblandningen och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Smält smör och pensla formarna. Fyll formarna till 3/4, enklast är om du använder en spritspåse för stt det inte ska kladda så mycket. Grädda kakorna 8-10 minuter i 225 grader. Stjälp ur kakorna ur formarna och låt dem svalna på bänken. Kakorna är goda precis som de är, men man kan doppa dem i lite choklad och ha på nötter eller strössel. Jag tog det jag hade hemma så det blev vit choklad och blått strössel.