Jag fortsätter med traditionen med torsdagsfika, det har liksom satt sig nu! Idag blev det Madeleinekakor, enkla kakor, men ack så goda! Smälter i munnen! Dessa smaksatte jag med lite mörk choklad och honung. Jag var på Rhodos i somras och alltid när jag reser köper jag lite goda grejer, från Rhodos blev det bland annat en burk honung. Ingredienser Ca. 25 st. 170 g smör 210 g vetemjöl 160 g mörk choklad 8 g bakpulver 3 ägg 130 g strösocker 40 g flytande honung Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader 2. Smält smöret och låt svalna av ordentligt 3. Smält chokladen, och låt även den svalna 3. Blanda ägg, socker och honung i en bunke. Vispa bara så att det går ihop, inte så det blir pösigt 4. Sikta mjöl och bakpulver i äggsmeten, tillsätt det svala smöret och rör tills det är en jämn smet 5. Blanda i chokladen 6. Smörj formarna med lite smält smör och spritsa/klicka i smeten nästan ända upp till kanten 7. Grädda i 8-10 minuter i mitten på ugnen Det går lika bra att klicka i smeten i formarna, men du får lite bättre kontroll om du spritsar. En bra choklad är A & O när man bakar! Alltid roligt att köpa produkter när man är ute och reser. Sikta ner mjölet så slipper du klumpar i smeten.