Madeleinekakor är verkligen en favorit här hemma, väldigt snabbt och lätt att göra, och det går att variera på så många olika sätt! Idag blev det med saffran och de blev så saftiga och goda! Madeleinekakor med saffran, 20 kakor 125 g rumsvarmt smör 0,5 g saffran 1,5 dl socker 2 dl vetemjöl 3 ägg Gör så här: 1.Sätt ugnen på 225 grader. 2. Vispa smör, saffran och hälften av sockret fluffigt. 3. Vispa äggen och resten av sockret ordentligt pösigt. 4. Blanda i smörblandningen och sikta i mjölet i äggblandningen och vispa snabbt ihop till en jämn smet. 5. Pensla formarna med lite smör, fyll till 3/4, enklast är om du använder en spritspåse. 6. Grädda kakorna 8-10 minuter mitt i ugnen. Stjälp ur kakorna ur formarna och låt dem svalna på bänken. Formen jag använder kommer ifrån Royal design och du hittar den här: Form till Madeleinekakor (Annonslänk) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda kakor till jul så hittar du alla mina mjuka kakor här: Fredriks mjuka kakor