När jag var liten så var denna kaka en given favorit på fikabordet, men sedan har den liksom försvunnit ur mitt huvud. Jag kom på den för ett par dagar sedan och tänkte att det var dags att prova igen, och jag kan lova att den är lika god nu som då! Vi kallade dem maizenaformar, men ett annat vanligt namn är bregottkakor. Receptet är otroligt enkelt och det passar perfekt om du ska baka med barnen! Ingredienser: (Ca 40-50) 1,5 dl socker 2,5 dl maizenamjöl 3 dl vetemjöl 300 g bregott 1 tsk bakpulver Gör så här: 1. Smält smöret och låt det svalna 2. Blada alla torra ingredienser i en skål 3. Häll över smöret och blanda till en deg 4. Rulla små bollar och lägg i formar 5. Grädda i 175 grader 20-25 minuter [caption id="attachment_11080" align="alignnone" width="980"] Jag rullade kakorna till bollar som jag tryckte till lite.[/caption] [caption id="attachment_11081" align="alignnone" width="980"] Så nästa gång du ska ha fika och vill bjuda på något hembakat så är detta ett snabbt och enkelt recept till dig![/caption]