Jag skulle baka en glutenfri kaka, så jag frågade de som följer mig på Instagram @fredriksfika : Vad skulle ni bakat? Jag fick massor av supergoda tips, och det jag blev mest sugen på att testa direkt var Emmas Mandelmassa och Nougatkaka som lät perfekt! Den var både lättbakad, och så himla saftig och god. Tusen tack Emma! Emma har också en superfin blogg som du hittar här: Emmas andra bullar. Denna kaka kommer jag definitivt baka igen när det vankas glutenfri bakning! Ingredienser till kakan: 4 ägg 400 g riven mandelmassa 100 g smör 1 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljpulver Topping 250 g nougat 50 g mandelsplitter Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. 2. Smörj en springform på 20 cm i diameter med smör och "bröda" med kokos. 3. Dela äggen i separata skålar. Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smör, bakpulver och vaniljpulver. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt ner dem i smeten. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min. Lägg ev på folie när kakan börjar få färg. 6. Låt kakan vila i 10 minuter i formen. För över kakan på ett fat och låt svalna helt. 7. Smält nougaten i ett vattenbad och bred på över kakan, avsluta med att strö på lite mandelspån.