Det här är en perfekt tårta som passar perfekt när du ska bjuda på kalas! Marängtårta i långpanna med chokladmousse och lemoncurd. En lite annorlunda variant av tårta som räcker till många! Jag gjorde alla delar själv, men om man vill så kan man köpa färdiga bottnar och färdig lemoncurd så spar man massor av tid! Marängtårta med chokladmousse och lemoncurd, 12 bitar Maräng: 6 äggvitor 3 dl socker 2 dl lemoncurd: Receptet hittar du här: Lemoncurd Chokladmousse: 5 dl grädde 1,5 dl strösocker 1,5 dl kakao Gör så här: 1. Sätt ugnen på 100 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vispa ner sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig. 3. Bred ut hela marängen på plåten och baka i nedre delen av ugnen cirka 1,5 timme tills marängen är helt genombakad. Fram hit kan du förbereda flera dagar innan. 4. Vispa ihop grädde, strösocker och kakao och ställ i kylen 10 minuter. 5. Vispa ihop till en fluffig mousse. 6. Dela marängbotten i två delar. Lägg ena delen på ett stort fat. 7. Fördela lemoncurden över hela botten. Spritsa chokladmoussen över hela. 8. Lägg den andra halvan ovanpå moussen och dekorera efter tycke och smak. jag hade på lite smält choklad och jordgubbar. Det är verkligen enkelt att göra denna! Se bara till att baka marängbotten så att den blir helt färdig i ugnen. Knacka lite lätt på den så ska den känna ihålig. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag älskar verkligen att vispa maräng, det är magi att det kan bli så gott med bara äggvita och socker! Vill du ha fler tips på tårtor så hittar du alla mina recept här: Fredriks tårtor