Det är så otroligt enkelt att koka sin egen marmelad och det går att variera och smaksätta på massor av olika sätt. Så nästa gång du vill ha lite marmelad så tycker jag att du ska testa att göra själv! (Om du inte redan gjort det såklart :) ) Här är ett riktigt favoritrecept på en apelsin och havtornsmarmelad som är otroligt god! Apelsin och havtorn passar perfekt ihop! Jag gillar en slät marmelad, men det går bra att ha med lite av skalet också om man vill. Jag har smakat en havtornsmarmelad med bären och kärnor kvar i, det var gott det med, men inte lika fint :) Ingredienser till en liten burk marmelad med havtorn och apelsin 150 g havtornsbär 1 apelsin 1 dl vatten 2 dl syltsocker med pektin Gör så här: 1. Skrubba apelsinen och skär i mindre bitar med skal och allt, lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull. 2. Tillsätt havtorn och vattnet i kastrullen och låt sjuda på medelvärme i 10 minuter. 3. Passera frukten genom en finmaskig sil. 4. Blanda fruktjuicen med syltsocker och låt sjuda i 5 minuter. 5. Häll upp på en väl rengjord burk. Der händer att jag syltar och saftar lite då och då, och de recepten hittar du här: Fredriks sylta/safta Jag tycker att den här marmeladen passar utmärkt till de här ostsconsen!