Idag lyckades jag! Jag har testat att göra marmeladgodis många gånger tidigare, och varje gång så har det blivit en trögflytande soppa av socker och bär :) Förra året så fick jag frågan om jag kunde göra lite havtornsgodis, och bättre sent än aldrig! Längre ner har jag även gjort en steg-för-steg beskrivning så att det blir enkelt att följa med! Det här receptet fungerar även med andra bär. Ta bara samma vikt av bär och då kan du säkert hoppa över steget att mixa dem. Havtornen har en ganska stor kärna i sig som jag inte ville ha med, så det är därför jag mixade och silade dem. Marmeladgodis Ingredienser till 20 st. 4 blad gelatin 225 g frysta och tinade havtornsbär 1,5 dl syltsocker med pektin 50 g glykossirap Tillbehör: aluminiumfolie (eller bakplåtspapper) matolja strösocker Gör så här: 1. Klä en form på ca 10x10 cm med aluminiumfolie. Pensla med olja. Jag hade bara en rund form, fungerade alldeles utmärkt. 2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. 3. Koka upp bären med syltsocker i ca 5 minuter. Mixa bären, sila av vätskan i en ny kastrull. 4. Blanda i glykossirapen. Låt koka upp igen och låt sedan sjuda på medelvärme i ca 10 minuter tills marmeladen börjar tjockna/bli mer trögflytande. Du kan testa at droppa lite på en kall tallrik för att se att den stelnar. 5. Dra av kastrullen från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i marmeladen. 6. Fyll formen med marmeladen och ställ i kylen i minst 3 timmar så den stelnar ordentligt. 7. Ta ur marmeladen ur formen och dra av aluminiumfolien. Det här var lite pilligt, men det gick! Nästa gång ska jag testa bakplåtspapper istället. 8. Skär små rutor på ca 1x1 cm och rulla i socker - Sedan är det bara att njuta av det hemkokta marmeladgodis! Steg-för-steg Marmeladgodis Klä en form med aluminiumfolie - pensla med lite naturell matolja. Börja med att koka syltsocker och bär i 5 minuter. Mixabären för att få ut maximalt av smak! Sila av vätskan i en ny kastrull för att få bort kärnorna. Tillsätt glykossirap. Låt sjuda ca 10 minuter tills marmeladen börjar tjockna och det är stora bubblor. Häll upp marmeladen i formen och ställ i kylen minst 3 timmar så att den stelnar ordentligt. Pilla bort aluminumfolien och skär i ca 1x1 cm stora bitar. Rulla bitarna i strösocker (bild nedan) Sedan är det bara att njuta av ditt egna hemkokta marmeladgodis! Vill du testa mer godis så har jag flera härliga recept här: Fredriks Godis För mer inspiration häng med på Instagram @fredriksfika och Facebook: Fredriksfika