Milanostänger är en av mina favoritsmåkakor. Riktigt mör mördeg fylld med mandelmassa, det kan ju inte annat än att bli gott! Jag strör på lite råsocker på mina för att få det där extra krispet som blir så gott! Det är inte den enklaste småkakan att göra, men jag tycker inte det gör något om det blir en liten spricka i degen. Det bästa för att undvika sprickor är att låta degen komma upp i rumstemperatur efter att den fått vila i kylen. Jag var nästan för ivrig när jag skulle rulla ihop dem och degen var väldigt kall. Bara ett litet tips, goda kommer de att bli med eller utan sprickor :) Milanostänger ca 20 st 4.5 dl vetemjöl 200 g smör 0,5 dl strösocker 1 äggula Fyllning: 200 g mandelmassa 2 äggvitor Pensling och garnering: 1 ägg 2 dl mandelspån 0,5 dl råsocker Gör så här: 1. Mät upp vetemjöl, smör, socker i en bunke. Smula samman och tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en dag. Har du en matberedare kan du använda den. 2. Plasta degen och låt vila i kylen i en timme. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Riv mandelmassan och tillsätt äggvitorna och mosa samman till en smet. 4. Kavla ut degen till två långa längder, ca 1 dm bred. Spritsa ut mandelmassa i mitten på längderna och rulla sen ihop så skarven hamnar under mot bänken. 5. Skär 10 bitar per längd och lägg på plåt med bakplåtspapper. 5 6. Pensla med uppvispat ägg och strö på råsocker och mandelspån. 7. Grädda i ca 10 min tills de har fått fin färg. När jag kavlat ut degen snyggade jag till kanterna för att få raka snitt. Snåla inte med mandelmassan, det är ju den som gör hela kakan :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på fler goda småkakor så hittar du alla mina recept här: Småkakor Bland annat de klassiska bondkakorna! Perfekt småkaka att duka fram när du ska ha kafferep! Receptet hittar du här: Bondkakor