Detta är min absolut bästa paj som jag gjorde för ett par dagar sedan, blåbär och kardemumma tillsammans med ett lite knäckigt pajtäcke, gudomligt gott! Jag har gjort denna paj många gånger tidigare och den gör alltid succé! Pajen får gärna vila (om det är möjligt, för det doftar så gott från ugnen när man gör den) ju längre den vilar, desto mer knäckigt blir täcket :) Fyllning 1 liter blåbär 1 dl socker 1 msk maizena 1 msk nypressad citronjuice 1 krm salt Kardemummaknäckiga täcket: 150 g smör 3 dl havregryn 2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 1,5 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 msk mjölk 2 tsk nystött kardemumma 1. Smält smöret och ha i mjölken och sirapen 2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en tjock smet 3. Blanda alla ingredienser till fyllningen 4. Fyll en pajform med blåbären och fördela pajtäcket över hela 5. Grädda i 175 i ca 30 minuter och täcket fått en fin färg [caption id="attachment_10452" align="alignnone" width="980"] Jag tycker att det är absolut godast att äta denna med vaniljglass när pajen är lätt ljummen, då är det inte så mycket som slår detta![/caption]