Kladdkakemuffins med lite grädde och färska bär. Lätt och framförallt gott! Lite enkelt lyxfika såhär på helgen :) Visst känns det som att sommaren verkligen är på väg nu, solen värmer kinderna och man ser hur folk bara står och njuter i solen, så härligt! Idag ska vi ut och kolla lite på blommor och blomlådor och undersöka om vi kan piffa upp uteplatsen! Ingredienser: 100 g smör 2 ägg 1/2 tsk vaniljpulver 2 1/2 dl socker 1 krm salt 4 msk kakao 2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 100 g mörk choklad 1. Smält smöret och låt svalna, smält även chokladen i en annan skål i mikron eller över vattenbad. 2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt 3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver 4. Blanda i choklad, smöret och mjölblandningen i ägget och rör till en jämn smet. 5. Fyll muffinsformarna till 3/4 och baka i 8–10 minuter på 175 grader. 6. Dekorera med lite grädde och färska bär! [caption id="attachment_3962" align="alignright" width="980"] Färska bär gör verkligen skillnaden![/caption] [caption id="attachment_3961" align="alignright" width="980"] Direkt när de är uttagna ur ugnen, de sjunker ihop lite, men de ska ju vara kladdiga så det betyder att det är rätt![/caption] [caption id="attachment_3960" align="alignright" width="980"] Det är enklast att använda en engångsspritspåse när du ska fylla formarna, då slipper du kladd![/caption]