Jag älskar verkligen mintkyssar, de är så otroligt goda i sin enkelhet med mint och choklad som får spela huvudrollerna. Här är ett recept på den enkla varianten man kan göra! Jag kan lova er att jag testat att göra den svåra varianten, ungefär 5 gånger innan jag gav upp :) Jag har kokat, haft vattenbad, stått med termometer och verkligen gett allt jag har! Dock så har det varje gång slutat med att jag får en mintkyss och resten blir deformerade mintkyssbergliknande klumpar. Det stelnar alldeles för fort! Om du har testat ett recept som verkligen fungerar får du gärna tipsa i kommentarerna här nedan eller som ett meddelande på Facebook eller Instagram om du hellre vill det: Fredriks Fika eller Instagram @fredriksfika Vad är hemligheten för att lyckas?? :) Ingredienser till ca 50 mintkyssar Jag använder pepparmintsarom då det finns i det flesta butiker. Använder du pepparmintsolja behövs mindre än 1/2 tsk. Testa med några droppar och smaka av smeten så att det smakar så mycket pepparmint som du vill! 1 äggvita 1/2 tsk pepparmintsarom 3,5 dl florsocker Ev. pastafärg Dekoration: Mörk eller vit choklad Gör så här: 1. Vispa äggvitan med elvisp i en bunke till ett fast skum. 2. Blanda ner pepparmintsaromen eller några pepparmintsolja. 3. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa till en len och smidig massa, smaka av om det behövs lite mer pepparmintsarom. 4. Vill du färga mintkyssarna så gör du det här. Jag delade smeten i två och använde pastafärg. Karamellfärg är lite för blaskigt och ger inte så mycket färg. Pastafärg finns bland annat på Cervera, Tehuset, och alla andra ställen de säljer baktillbehör. Även nätet såklart. 5. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka. Använd en spritspåse och spritsa ut små rundlar i storlek av en enkrona. TIPS! Slå brickan i bordet efter att du spritsat. Då lägger sig smeten fint och eventuella ojämnheter rättar till sig. 6. Låt mintkyssarna torka i rumstemperatur i 24 timmar eller längre. 7. Smält lite chokladoch spritsa på varje mintkyss. (Här kan du också slå brickan i bordet så blir det jämnt och fint!) Låt chokladen stelna. Vill du testa mer godis så hittar du flera recept här: Fredriks Godis