Idag testade jag ett nytt recept som är inspirerad av en amerikansk bloggare som heter Baker by nature. En mjölfri kladdkaka som är helt galet god! Det var ett så spännande recept så jag var tvungen att översätta och testa direkt! Hur god som helst, och man kan inte ens ana att det inte är något mjöl i, varken glutenfritt mjöl eller vanligt! Jag skrev ingredienserna på receptet i den ordning man använder dem, så både ägg och socker kommer två gånger, men det är precis så det ska vara :) Mjölfri kladdkaka, 10 bitar 300 g mörk choklad 150 g smör 4 ägg 1 dl socker 2 ägg 1 msk vaniljsocker 0,5 dl kakao 0,5 tsk salt 1 dl socker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. smörj och ”mjöla” en form på 22 cm i diameter med kakao. 2. Grovhacka chokladen och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med smöret. Smält på medelvärme samman under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna. 3. Separera vitorna från gulorna från 4 ägg, vispa äggvitorna till mjuka toppar, tillsätt 1 dl socker och fortsätt vispa till en mjuk maräng. 4. Blanda 2 ägg med 4 äggulor, vaniljsocker, kakao, salt och socker. Tillsätt den smälta chokladen under omrörning. 5. Avsluta med att vända ner marängen försiktigt med en slickepott. 6. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen cirka 50 minuter. Lägg över lite folie om kakan börjar få mycket färg. Kakan blir väldigt hög när den bakas, sedan sjunker den ihop och blir en kladdkaka när den får svalna. 7. Låt kakan svalna helt, ställ den i kylen en stund så går det fortare. 8. Dekorera gärna med lite florsocker och färska bär. Servera som den är eller med lite uppvispad grädde! Att mjöla formen med kakao är ett superbra trick även när man gör sockerkaka med choklad. Kakan får då en riktigt mörk härlig chokladfärg istället för ströbröd. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika När kakan kom ur ugnen och såg ut såhä'r så tänkte jag: Jahapp, det där blev ju helt misslyckat, en stor sufflé som spruckit!! Men sen när den svalnade så sjönk den ihop och blev en helt perfekt kladdkaka! Nästan som magi! Vill du ha tips på fler goda mjuka kakor så hittar du alla mina recept här: Mjuka kakor Hoppas du blir sugen att testa denna! Ett spännande och roligt recept att testa!