Jag var ute och plockade hjortron i helgen och det blev en massa hjortronsylt, då passar det bra att testa något nytt. Det fick bli en härlig mjuk pepparkaka med en smak av hjortron. Kakan blev otroligt saftig och hjortronen tillsammans med pepparkakskryddorna var perfekt! Just nu har jag dille på mjuka kakor... 100 g rumsvarmt smör3 dl farinsocker3 ägg4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk kanel1 tsk mald ingefära½ tsk malda nejlikor2 dl grädde1 dl Hjortronsylt GlasyrFlorsockerVattenEv. Lite matfärg om du vill! Smöra och bröa en form som rymmer ca 1½-2 liter. Sätt ugnen på 175 grader.Rör smör och farinsocker luftigt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ordentligt mellan varje.Blanda samman alla torra ingredienser väl i en skål och vänd ner dem i äggsmeten. Till sist rör ner grädde och Hjortronsylt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Testa med en sticka att en inte är blöt. Låt svalna en stund i formen innan den stjälps upp. Låt kakan svalna helt. Rör samman ingredienserna till glasyren, den ska vara ganska fast. Glasera kakan med glasyren och låt den stelna lite. Gotta!