Idag blev det en bägare med nyttig, krämig och himmelskt god mjukglass! Ibland kan jag tycka att det blir lite för syrligt om man bara mixar bär, så jag har ett trix att jag mixar med lite kokosmjölk och naturella cashewnötter, då blir glassen både krämig och sådär mild och god som jag vill att mjukglass ska vara! Jag använde mig av frysta hallon, men det går alldeles utmärkt att byta ut dem mot vilket bär som helst som du tycker om, eller varför inte blanda! Använd små muffinsformar som bägare så kan man leka glasskiosk hemma i sitt eget kök! :) Ingredienser till 4 portioner Mjukglass 225 g frysta hallon eller andra bär 1 dl naturella cashewnötter 1 dl kokosmjölk Gör så här: 1. Ta fram bären en kvart innan du ska göra glassen så att de inte är stenhårda. 2. Blanda bär, cashewnötter och kokosmjölk i en bunke, och kör med stavmixer tills du har en slät glass. 3. För att festa till det lite använde jag en spritspåse och en tyll och spritsade glassen i små cupcakesbägare. Den här glassen passar perfekt när barn eller vuxna är sugna på glass. Jag vill inte riktigt säga att man kan "lura" barnen, men den här fungerar perfekt för glassugna barn och du som förälder kanske inte vill att de ska få i sig massor av extra socker! :) Om man skippar ordet nyttig, och bara säger mjukglass så är det ju det man serverar! Vill du ha lite tips på nyttiga smoothies så har jag tre riktigt läckra recept här: Smoothies Det är så otroligt gott till både frukost och mellanmål! Hoppas du blir sugen att testa den här glassen. Kommentera gärna hur du tyckte det smakade! Det är alltid roligt att höra när ni testat något av mina recept!