Detta är den saftigaste och godaste morotskaka jag någonsin bakat eller smakat! Ett magiskt recept helt enkelt. Toppat med lite god glasyr med lite citronsmak så var det som en liten fest i sig att äta den! Receptet som jag använt grundar sig på ett recept jag fick av sötaste Cecilia Andersson som var årets konditor 2012, sedan har jag gjort om det så att det fungerar för hemmabruk :) Ingredienser: 2 dl socker 3 ägg 300 g skalade finrivna morötter 100 g malda hasselnötter eller hasselnötsmjöl 1 dl råsocker 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1/2 krm nejlika 1 tsk salt 2,5 dl matolja Glasyr 50 g rumsvarmt smör 100 g philadelphiaost Skal av 1 citron 3 dl florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en springform på 24 cm i diameter. 2. Vispa ägg och socker riktigt poröst (ca 10 minuter) 3. Blanda morötter med råsocker och hasselnötter i en skål. 4. Blanda mjöl med bakpulver, salt och kryddor. 5. Tillsätt morotsblandningen i äggen, sikta ner de torra ingredienserna och rör ner det i smeten. 6. Tillsätt oljan och rör tills välblandat. 7. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 40-45 minuter. Känn med en sticka att den är torr. Låt kakan svalna. 8. Vispa smör, philadelphiaost och citronskal tills det är välblandat. Tillsätt florsockret och vispa tills det är en krämig glasyr. Dekorera den svala kakan med glasyr sedan är det bara att njuta! Morotskakan smakade verkligen precis som på konditori, eller... ännu bättre faktiskt eftersom det är hembakat :) Jag blev rätt nöjd med spritsningen denna gång! Lite rosor och små toppar fick det bli!